Україна: баланси попиту та пропозиції олійних культур та продуктів їх переробки

Джерело:  УкрАгроКонсалт
подсолнечник
UkrAgroConsult

Автори статей:

У серпні позитивна динаміка відвантажень соняшникової олії, шроту та сої за рахунок відновлення та створення нових логістичних ланцюжків продовжилася, відвантаження соняшника пішли на спад, залишаючись рекордно високими для звітного місяця.

Відкриття «зернового коридору» призвело до відновлення експорту через морські порти. Кінцеві запаси соняшника та сої коригуються у бік зниження, проте залишаються рекордно високими.

Під час збиральних робіт знову коригуються дані про прогнозну збиральну площу на підконтрольній Україні території. Безперебійна робота «зернового коридору» може призвести до запуску окремих великих підприємств олійно-жирової галузі, розташованих у безпосередній близькості до портів, проте про повне відновлення переробки на довоєнний рівень поки не йдеться.

Очікується зниження виходу олії та шроту при переробці соняшнику за рахунок того, що великі переробні підприємства стоять на паузі.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!