УДП займеться стивідорною діяльністю

Джерело:  Порти України
Дунай

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) планує запустити власний стивідорний напрямок діяльності, підготовча робота вже триває. Про це заявив в.о. генерального директора підприємства Дмитро Москаленко.

Керівник УДП також озвучив інші плани розвитку компанії на коротко- та середньострокову перспективи.

Зокрема, підприємство планує збільшити кількість барж до 220-225 одиниць, що дозволить наростити провізну спроможність флоту.

Буде завершено програму обладнання флоту системою моніторингу даних та запущено систему онлайн-диспетчеризації флоту з можливістю приймати управлінські рішення у випадку відхилення судна від рейсового завдання.

Компанія також розробить економічно ефективну модель роботи пасажирського флоту.

У ремонтній програмі планується віддавати перевагу капітальному відновленню суден, що надалі значно скоротить час простою флоту.

Як зазначив Москаленко, компанія проведе перезавантаження своєї структури, зокрема планується позбавитися від непрозорих та неконтрольованих дочірніх підрозділів, створити чітку вертикаль управління.

Також буде проведена підготовка до залучення інституційних інвестицій від міжнародних донорів, що дозволить закупити нові баржі та обладнати буксири сучасними двигунами.

У довгостроковій перспективі наша мета — перетворити УДП в сучасну та конкурентноздатну логістичну компанію міжнародного зразка. Стати флагманом дунайської логістики, яка об’єднує Україну з країнами ЄС. Розширити діяльність на Дніпро, який, віримо, буде повністю звільнений від ворога. Ми взяли потужний старт, і я бажаю усім нам, усій нашій команді зберегти високу мотивацію і динаміку змін», — написав Москаленко у Facebook.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю та морські вантажоперевезення. До складу вантажного річкового флоту входять 75 самохідних та 245 несамохідних суден. Морський вантажний флот представлений сімома суднами дедвейтом 3,3-4 тис. тонн (шість суховантажів типу «Ізмаїл» та один танкер «Десна»). Основу вантажів складає металургійна сировина, що постачається до придунайських країн. Річковий пасажирський флот компанії представлений теплоходами «Молдавія», «Україна», «Дніпро» та «Волга».

Флот УДП у 2021 році збільшив перевезення вантажів порівняно з 2020 роком на 3,8% — до 1,37 млн тонн. У тому числі, перевезення річковим флотом УДП минулого року зменшилися на 0,9% — до 1,08 млн тонн.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!