УДП скоротило час завантаження суден із барж у порту Констанци з тижня до двох діб

Джерело:  itta.info
Констанца фрахт

“Українське Дунайське пароплавство” (УДП) скоротило час завантаження суден із барж на рейді в порту Констанци (Румунія) з тижня до двох-трьох днів, цього вдалося досягти завдяки раніше досягнутій домовленості з румунською TTS Group S.A про перевалку сільгосппродукції з річкових суден на морські на рейдових стоянках цього порту.

Як повідомив гендиректор УДП Дмитро Москаленко, нова схема перевалки дає змогу суттєво знизити рівень ризику виникнення демереджу (плати, яку має сплатити перевізник за простій судна) для відправників вантажу.

“Перевалка за новою схемою здійснюється за дві-три доби. Тобто набагато швидше, ніж на терміналі порту, де караван у черзі витрачає тиждень, а іноді два. Це прискорює обіг флоту, і, відповідно, підвищує рентабельність УДП. У комплексі з новою власною перевалкою УДП – це win-win історія для компанії та клієнта”, – написав він у фейсбуці.

За його даними, сільгосппродукція за такою схемою гарантовано й у визначений час завантажується на морське судно в Констанці, водночас тариф за комплексну послугу за схемою “перевалка – річкове судно – перевалка – морське судно” є більш конкурентоспроможним.

Раніше Москаленко повідомив, що у жовтні УДП уклало рамкову домовленість із TTS Group S.A (Румунія) про можливість перевалки української сільгосппродукції на рейдових стоянках порту Констанца (Румунія) з барж УДП на морські судна для подальшого експорту до третіх країн.

Окрім того, у листопаді компанія запустила проєкт “Дунайський зерновий шлях” через зрив “зернової ініціативи” Росією. УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових і домовилося з румунськими партнерами – групою компаній TTS – про більш швидку та ефективну схему перевалки в порту Констанци.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини і Росії було підписано два документи про створення спочатку терміном на 120 днів коридору для вивезення зерна з трьох українських портів: “Чорноморськ”, “Одеса” та “Південний”. Україна ставила за мету вийти на експорт 3 млн тонн агропродукції за місяць у межах ініціативи.

Після заяви Росії 29 жовтня про вихід із “зернової ініціативи” через нібито атаку України на кораблі в Севастополі експорт сільгосппродукції загальмувався і здійснювався з перебоями.

Про зняття перешкод було заявлено 2 листопада, 17 листопада оголошено про продовження зернової ініціативи ще на 120 днів. Водночас Україна заявляє, що здатна відвантажувати більше продукції, проте її відправлення стримується недостатньо ефективною роботою Спільного координаційного центру.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!