У ЄС та Великій Британії посівні площі цукрових буряків збільшилися на 5%

Джерело:  Укрцукор
цукрові буряки

Підвищений рівень вологи в Західній Європі призвів до затримок посівної цукрових буряків у країнах ЄС, а також може негативно позначитися на врожайності цієї культури цього року.

Про це повідомляє DGs AGRI.

Волога погода сприяла розвитку попелиці та інших шкідників, що викликають розвиток захворювань на цукрових буряках в одних районах, у той час як більш посушлива погода перешкоджала розвитку хвороб в інших районах. Зокрема, у Данії та Швеції, за даними Nordic Sugar, тепла та суха погода сприяла зниженню рівня ураження цукрових буряків шкідниками.

Цього року урожайність має досягти середнього 5-річного показника. В ЄС та Великобританії посівні площі під цукровим буряком за попередньою оцінкою збільшилися на 5%, порівняно з минулим роком, за рахунок збільшення площ посівів насамперед у Німеччині (+6,5%) та Франції (+4,6%), що теоретично дозволить виробити більше цукру в новому сезоні 2024/25 МР. Однак поки що рано говорити про очікуваний обсяг виробництва цукру в новому сезоні 2024/25, який в основному залежатиме від погодних умов та подальшого розвитку цукрових буряків.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!