У ЄС привітали відправлення першого зерновоза з порту Одеси

ЕС Евросоюз Европа

У Європейському Союзі привітали вихід першого після 24 лютого зерновоза з порту Одеси у рамках Стамбульських домовленостей.

Про це сказав речник ЄС з питань зовнішньої політики Петер Стано.

“Європейський Союз вітає відправлення першого торгового корабля з Одеси після підписання ініціативи щодо експорту зерна Чорним морем 22 липня… Це дуже важливий крок, який ми вітаємо. Ми очікуємо повного виконання всіх домовленостей та відновлення українського експорту для споживачів у всьому світі, що необхідно, оскільки агресія РФ проти України та блокування портів мають негативні наслідки для найвразливіших категорій людей в Африці, Азії та на Близькому Сході”, – сказав він.

У коментарі Петер Стано пригадав також, що Росія завдала удару по порту Одеси наступного ж дня після підписання ініціативи, та що РФ зумисно нищить інфраструктуру, мінує і підпалює поля, викрадає українське зерно та намагається продавати його.

Нагадаємо, після 9 ранку міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав вихід першого корабля “днем полегшення для світу”.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!