У ЄС прогнозується збільшення виробництва яловичини

Джерело:  Meatinfo

Прогнозується тимчасове збільшення виробництва яловичини в ЄС 2024 року. Через несприятливі економічні перспективи та жорсткість правил, розмір стада та приплід телят у ЄС, як очікується, скоротиться дев’ятий рік поспіль у 2025 році. Скорочення, як очікується, відбудеться переважно у Західній Європі. У Європі як молочні, і м’ясні стада корів стабілізуються разом із концентрацією і комерціалізацією сектора.

Цього року прогнозується прискорення забою, спричинене відносно високими цінами на туші бугаїв та корів. Іншим фактором, переважно в Західній Європі, є спалахи вірусу блютанга (тип BTV-3) та епізоотичної геморагічної хвороби (ЕГБ). Через менший розмір стада та приплоду телят, прогнозується зниження забою наступного року. Експорт великої рогатої худоби з ЄС падає через значне скорочення поставок до Туреччини.

Прогнозується, що зростання забою та збільшення ваги туші збільшать виробництво яловичини в ЄС на 2,2 відсотка у 2024 році. За умови збереження стабільної ваги при забої прогнозується, що виробництво яловичини в ЄС знизиться на 1,5 відсотка у 2025 році. Незважаючи на зростання виробництва, ринок яловичини в ЄС залишається напруженим, оскільки імпорт продовжує скорочуватись, а експорт зростає. Основний експортний ринок великої рогатої худоби в ЄС, Туреччина, переходить від імпорту великої рогатої худоби до імпорту яловичини. В результаті, за прогнозами, експорт яловичини збільшиться на понад десять відсотків цього року і залишиться на відносно високому рівні наступного року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!