У Єгипті очікують на високий урожай пшениці 

Єгипет

Цьогорічний урожай пшениці в Єгипті буде одним із найкращих за посівними площами, вважає глава синдикату єгипетських фермерів Хусейн Абу Саддам, повідомляє Ahram.

За словами Абу Саддама, цього сезону було оброблено близько 3 650 000 федданів (феддан трохи більший за акр/0,40 га). Крім того, як стимул для фермерів, уряд встановив рекордну ціну в 1500 LE ($48,46) за ардаб (близько 150 кг) на пшеницю, яку він купує у них цього сезону. За словами міністра фінансів Мохамеда Мааїта, це на 74%  вище торішньої ціни.

Ашраф Камаль, професор економіки сільського господарства в Академії сільськогосподарських досліджень, не менш оптимістичний. «Це видатний сезон завдяки жорсткій політиці уряду на користь фермерів», — сказав він. Він зазначив, що уряд спочатку встановив ціну ардаба пшениці на рівні 1250 LE ($40,38), але потім підняв її до 1500 LE ($48,46).

Пшениця є пріоритетною культурою, тому що чим більший місцевий урожай, тим менше пшениці країна потребує імпорту. Внутрішнє виробництво покриває від 40% до 45% необхідного. Минулого року Єгипет зібрав близько 10 млн тонн пшениці та імпортував близько 11 млн тонн.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!