У Великій Британії з’явиться перша електростанція, яка працює на переробленій рослинній олії

Джерело:  OleoScope
бочка

Компанія Encyclis успішно завершила пілотну програму із заміни дизельного палива на стійку гідрогенізовану олію (HVO) для роботи однієї з електростанцій у Великій Британії, пише галузевий журнал Biofuels. Перші постачання склали 40 тис. тонн HVO.

Це досягнення стало результатом річних досліджень, спрямованих на скорочення викидів вуглецевого газу. Генеральний директор компанії Оуен Майклсон зазначив, що ця подія підкреслює прихильність компанії до декарбонізації та активних дій щодо вирішення кліматичних проблем. Після успішних випробувань на об’єкті у Бремені, де було визначено необхідні технічні модифікації для переходу на HVO, компанія планує розширити його використання у своїх установках.

Партнер-консультант Saacke, Свен Гозе, наголосив на продуктивності співпраці та успішному скороченні вуглецевого сліду заводу.

HVO проводиться в процесі переробки ріпаку, пальмової олії або соєвих бобів і може використовуватися як пряма заміна дизельного палива без будь-яких модифікацій транспортних засобів або двигунів, щоб допомогти автомобілістам знизити викиди вуглекислого газу до 90%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!