У Strategie Grains очікують розширення площ під ріпаком в ЄС у 2023/24 МР

Джерело:  OleoScope

Аналітики консалтингової агенції Strategie Grains вважають, що посівні площі під ріпаком в Євросоюзі виростуть у наступному сезоні на тлі привабливої ​​вартості олійної для фермерів і сприятливих умов для його вирощування. Про це повідомляє Reutets.

Згідно з першою оцінкою експертів, у країнах блоку в 2023/24 МР під ріпак виділять 6 млн га, що на 2,4% вище за рівень поточного сезону.

Площі, засіяні олійною, яка в основному використовується для виробництва рослинної олії, кормів для тварин і біодизельного палива, цього сезону вже зросли більш ніж на 10%.

«Ріпак наразі досить привабливий для фермерів, а кількість опадів до і після його посадки була досить гарною», – йдеться у звіті Strategie Grains.

Фахівці також очікують, що наступної весни в ЄС виділять більшу кількість площ під соняшник та сою.

«Ці дві культури мають хорошу рентабельність і переважають у сівозмінах через їхню меншу потребу в додаткових ресурсах порівняно з конкуруючими культурами», – говориться в повідомленні.

Очікується, що площа, засіяна соняшником у Євросоюзі під урожай 2023 року, буде близька до рекорду і становитиме 5,1 млн га, тоді як площі під соєю досягнуть нового рекорду в 1,11 млн га.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!