У Стамбулі запрацював координаційний центр для контролю за зерновим коридором з України

Джерело:  mind

Весь процес моніторингу перевезень зерна з українських портів вестиметься у координаційному центрі, створеному в Стамбулі, в університеті Міноборони Туреччини.

Про це повідомляє Hurriyet.

«Представники росії та України, а також представник ООН зараз працюють з Туреччиною у спільному координаційному центрі. Робота почалася відповідно до досягнутої домовленості. Ми сподіваємося, що все буде так, як зазначено у меморандумі», – заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Координаційний центр розташований у районі Левент на березі Босфору у європейській частині Стамбула. Штаб-квартирою підписаної з Україною та росією угоди стане кампус Національного університету оборони.

Керівником центру стане турецький адмірал, якого визначить Міністерство національної оборони.

Також стало відомо, що російські та українські представники збиратимуться разом лише у разі потреби та продовжуватимуть роботу в окремих кімнатах.

Нагадаємо: Досягнуті угоди щодо  розблокування експорту українського зерна передбачають, що адмініструватиме процеси Загальний координаційний центр. Інспекційні групи, створені в Туреччині, оглядатимуть та супроводжуватимуть судна в українські порти. У територіальних водах України вся діяльність здійснюється лише українською стороною.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!