У США презентували трактор, що працює на аміаку

Джерело:  AgroTimes

Компанія Amogy продемонструвала у Стоуні-Брук (штат Нью-Йорк) новий трактор, що працює на аміаку. Аміачно-енергетичну систему потужністю 100 кВт успішно інтегровали у стандартний трактор John Deere середнього розміру, що може працювати на рідкому аміачному пальному протягом кількох годин.

Про це повідомляє Аміачна енергетична асоціація.

Унікальна система складається зі стандартного резервуару для зберігання рідини та високоефективних модулів крекінгу аміаку, інтегрованих у гібридну систему паливних елементів, що може забезпечувати постійну первинну потужність протягом кількох годин на одній заправці. Таким чином, новаторський транспортний засіб підтримує вимоги до функціональності та терміну служби сільськогосподарських машин, що ніколи не пропонувалося з іншими рішеннями на основі альтернативних джерел енергії. Трактор, що працює на аміаку, їздив у різні періоди із заправкою між ними. Заправка трактора рідким аміаком виконується швидко й просто, аналогічно до заправки бензином або дизельним пальним.

Аміак є життєздатним пальним з нульовим рівнем викидів для всіх великовантажних транспортних засобів, але особливо для сільського господарства, де ця легкодоступна хімічна речовина десятиліттями використовувалася як добрива. Amogy знаходиться в авангарді зусиль з упровадження аміаку з нульовим вмістом вуглецю, як провідного пального для цих машин Аміак має високу щільність енергії, крім того, в США та в усьому світі існує безліч існуючих інфраструктур, таких як трубопроводи, термінали та методи зберігання для підтримки такого переходу.

У компанії Amogy зазначають, що їхня увага наступного року буде зосереджена на демонстрації вантажівки класу 8, що працює на аміаку, транспортного судна та компактної системи аміаку-енергії потужністю 1 МВт.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!