У США назвали механізм зняття російської блокади з Чорного моря

Джерело:  AgroPortal.ua
зерновий коридор

Одностороння блокада росією Чорного моря порушує свободу судноплавства, загрожує глобальному постачанню продовольства і коштує Україні та Заходу мільярди. Настав час цьому покласти край.

Про це пише колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер для Центру аналізу європейської політики (CEPA).

За його словами, чорноморська блокада росією морської торгівлі з Україною прирівнюється до піратства, або принаймні до загрози піратства. Втім, реакція міжнародної спільноти була гнітючою.

«Прийнявши неявні погрози росії потопити торгові судна під іноземними прапорами в міжнародних водах, ми дозволили Кремлю успішно шантажувати світ. Цей шантаж триває», — констатує Курт Волкер.

На його думку, навіть коли «зернова угода» працює в нормальному режимі, дозволяючи обмежений потік експорту зерна, вона створює правовий фасад, який легітимізує воєнні дії росії з блокування всіх інших видів українського експорту морським шляхом.

Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепу США з питань України

«Зернова угода» надає росії безпрецедентну роль у нагляді за судноплавством у Чорному морі, попри те, що вона має законні права лише на 10% узбережжя Чорного моря і є учасницею Конвенції Монтре, яка була розроблена для забезпечення свободи торгівлі через протоки Босфор і Дарданелли. Конвенція покладає на Туреччину, а не на росію, роль гаранта того, що свобода судноплавства не буде порушена.

Курт Волкер вважає, що настав час прорвати російську блокаду і озвучив кроки, які необхідно зробити:

  1. На політичному рівні Сполучені Штати, Велика Британія, Нідерланди, Велика сімка, Європейський Союз і всі союзники по НАТО мають вимагати від росії негайно відмовитися від непрямих погроз нормальному комерційному судноплавству в міжнародних водах Чорного моря і заявити, що вони очікують, що українські порти будуть негайно відкриті для бізнесу. Ця політика має бути підкріплена низкою практичних дипломатичних, економічних та гуманітарних кроків.

  2. Західні союзники та Україна мають розпочати прямий діалог з Туреччиною щодо практичних заходів з відновлення її договірної ролі у забезпеченні свободи судноплавства через протоки.

  3. Для полегшення гуманітарної проблеми морських мін необхідно збільшити можливості розмінування. Україна очікує отримати тральники від Великої Британії. Але Нідерланди, Німеччина, Канада і Сполучені Штати мають відповідні можливості для надання допомоги в розмінуванні. Особливо важливими є безпілотні судна для розмінування. Оскільки жодна з цих країн не є воюючою стороною у війні, за підтримки Туреччини такі судна можна було б розмістити безпосередньо в Чорному морі для гуманітарного розмінування або — якщо це полегшить транзит через протоки — передати їх Румунії як надлишкове оборонне майно. Румунія є одночасно і союзником НАТО, і прибережною чорноморською державою, яка могла б проводити операції з розмінування зі свого порту в Констанці.

  4. У рамках Конференції з відновлення України уряди повинні створити програми страхування від воєнних ризиків для судноплавних компаній, що здійснюють пряму торгівлю з Україною. Страхування має покривати як судна, так і вантажі. Хоча найбільші світові компанії все ще можуть відмовитися від участі, багато менших судноплавних компаній, які вже беруть участь в експлуатації зернового коридору, будуть зацікавлені в розширенні своєї торгівлі за умови, що вони будуть повністю застраховані.

  5. Країни НАТО мають брати участь в операціях із забезпечення свободи судноплавства в міжнародних водах Чорного моря, які не загрожують свободі судноплавства, з метою збереження принципу безперешкодного транзиту. Це може бути обмежено Туреччиною, Болгарією і Румунією як членами НАТО, що мають чорноморське узбережжя. Або ж інші члени НАТО могли б тимчасово вводити судна в Чорне море для таких цілей відповідно до умов Конвенції Монтре, оскільки члени НАТО не є воюючими сторонами в конфлікті.

  6. Нарешті, країни НАТО повинні попередити, що будь-які напади на комерційне судно в міжнародних водах Чорного моря з боку будь-якого суб’єкта вважатимуться актом піратства і не допускатимуться. Такі напади можуть викликати пряму військову відповідь згідно з міжнародним правом. Країни НАТО мають засоби для цього, навіть якщо їхні кораблі не входять до Чорного моря.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!