У Румунії обговорили збільшення експортної спроможності українських портів на Дунаї

Джерело:  Rail.insider
Дунай

У Румунії відбулася третя зустріч щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю. Про це на своїй сторінці у Facebook написав віцепрем’єр-міністр—міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами урядовця, упродовж 11 місяців роботи загальні обсяги перевалки через українські порти на Дунаї становили майже 30 млн т. Швидка та ритмічна робота цих шляхів експорту залишається стратегічним напрямом роботи.

«Повертаємося з рішенням про нічну навігацію на каналі Суліна. Вона вже запрацювала. Очікуємо від румунських колег забезпечення необхідною кількістю лоцманів. У такому разі вийдемо на 4 млн т експортної спроможності на місяць», — уточнив Олександр Кубраков.

Також триває робота над збільшенням потужності залізничних та автомобільних пунктів пропуску у чотиристоронньому форматі: Румунія—США—Єврокомісія—Україна за участі Молдови.

«Два ключові питання, над якими працюємо зараз, — це погодження пілотного проєкту на пункті пропуску Красноїльськ—Вікову де Сус — запуск вантажівок та «зелений коридор» через пункти пропуску Рені—Джурджулешти—Галац між Україною, Молдовою та Румунією. Також ми зі свого боку у листопаді розпочали ремонтні роботи на пункті пропуску Рені, щоб створити там умови для спільного контролю з Молдовою. У першому кварталі наступного року плануємо завершити ці роботи та запустити спільний контроль. Разом із тим звернули увагу колег на необхідність збільшення фахівців фіто- та ветеринарного контролю на кордоні», —наголосив віцепрем’єр-міністр.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!