У п’яти штатах США зафіксували випадки пташиного грипу у корів

Джерело:  AgroPortal.ua
корова курка

Дванадцять випадків високопатогенного пташиного грипу (HPAI) виявлено у молочної худоби в п’яти штатах США.

Про це з посиланням на звіт Міністерства сільського господарства США (USDA) повідомляє DairyNews.

Зокрема, такі випадки зафіксовані в Техасі, Канзасі, Мічигані, Нью-Мексико та Айдахо.

Виконавчий директор Американської асоціації спеціалістів з ведення великої рогатої худоби (AABP) Фред Гінгріч підкреслює, що вірус, виявлений у молочних корів, повторює штам, який вражає птахівництво США з 2022 року. Це свідчить про потенційний зв’язок із дикими перелітними птахами.

На тлі невизначеності з передачею хвороби фахівець наголошує на обов’язковості вжиття надійних заходів біозахисту. AABP у співпраці з Національною федерацією виробників молока випустила вказівки, які закликають виробників молока мінімізувати ризики впливу включно з обмеженнями контакту худоби з дикими птахами та ізоляцію нових тварин на фермах.

Штати Делавер, Айдахо, Небраска, Теннессі та Юта посилили заходи біозахисту у відповідь на спалахи, а Небраска ввела обмеження на імпорт молочної худоби.

Водночас Фред Гінгріч визнає, що штам вражає лише невелику частину молочного поголів’я із мінімальними показниками смертності. Крім того, пастеризація молока ефективно знищує вірус, забезпечуючи мінімальний ризик для споживачів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!