У порт Чорноморська вперше з 24 лютого прибуло судно для завантаження

Джерело:  Дзеркало тижня
FULMAR S

У суботу, 6 серпня, у порт міста Чорноморськ Одеської області прибуло перше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну судно для завантаження нашої агропродукції – балкер FULMAR S під прапором Барбадосу. Про це повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

«Ми уже можемо констатувати, що завдяки зусиллям президента України, ЗСУ, Міністерства інфраструктури та наших партнерів – ООН та Туреччини – “зерновий коридор” запрацював на вихід і на вхід до портів України», – написав він.

Кубраков зазначив, що прибуття судна – це важливий сигнал для ринку. На його думку, подія має показати, що “зернова угода” є безпечною та вигідною можливістю для власників суден, щоб повернутися в українські порти.

Міністр подякував колегам з ООН і Туреччини за безпечні умови для заходу FULMAR S в територіальні води нашої держави. Він запевнив, що Мінінфраструктури робитиме все можливе для забезпечення прийому та обслуговування Україною значно більшої кількості суден.

«Зокрема, ми плануємо уже за 2 тижні вийти на рівень щонайменше 3-5 суден на добу. Наша мета – вихід на місячний обсяг перевалки в портах Великої Одеси в 3 млн тонн сільськогосподарської продукції», – зазначив Кубраков.

За словами міністра, уже наступного тижня в межах ініціативи щодо експорту агропродукції почне практично працювати й найбільший порт України – “Південний”.

Також він розповів про майбутні плани розпочати перемовини з Туреччиною та ООН стосовно включення інших наших портів до “зернової угоди”. Зокрема, йдеться про Миколаївський.

Крім цього, попри “проміжні успіхи в деблокованих портах”, Україна й далі активно збільшує використання Дунайських портів.

«Ми враховуємо усі сценарії, не покладаючи надмірних надій на “зерновий коридор”», – пояснив Олександр Кубраков.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!