У польському порту Щецин збудують мультимодальний перевантажувальний хаб

Джерело:  Rail.insider
Щецин

Управління морських портів Щецин та Свиноуйсьце уклало угоду про спільне фінансування проєкту «Будівництво мультимодального залізничного перевантажувального вузла на півострові Острув-Грабовський у порту Щецин» — MULTIRAILHUB. Про це пише Intermodalnews

Фінансується проєкт у межах конкурсу CEF Transport: Адаптація мережі TEN-T для подвійного цивільного та оборонного використання. Загальна вартість — 8,7 млн євро, а співфінансування становитиме 4,3 млн євро. Будівництво має розпочатись у червні 2024 року, а завершитись — у листопаді 2026 року.

«Це ще один проєкт Управління морських портів Щецина та Свиноуйсьце, співфінансований у межах інструменту CEF II, який спрятиме розвитку мережі TEN-T, а також зміцненню співпраці морських портів у межах Балтійсько-Адріатичного та Північно-Балтійського транспортних коридорів… Проєкт сприятиме як досягненню цілей CEF у галузі транспорту та військової мобільності, так і пріоритетам розвитку мережі TEN-T», — зауважується у дописі.

Проєкт складається з двох частин: спорудження залізничної перевантажувальної станції та реконструкції ро-ро рампи на існуючій набережній.

Залізнична перевантажувальна станція площею приблизно 11 тис. м² буде побудована на перетині чотириколійної електрифікованої залізниці. Нова інфраструктура дасть змогу паралельно перевантажувати два потяги довжиною 750 м кожен.

Другим елементом проєкту є реконструкція наявної ро-ро рампи шляхом розширення її ширини з 25 м до 32 м. Також передбачена реконструкція причальної плити разом із розширенням доступу до ро-ро рампи, забезпечення безпечного входу та виїзду з рампи, а також перенесення причальної системи. Модернізована ро-ро рампа дасть змогу приймати великі ро-ро судна шириною до 34 м, довжиною до 240 м і осадкою до 11 м.

«Майбутній мультимодальний залізничний перевантажувальний вузол разом з інфраструктурою для цивільних і військових потреб забезпечить ефективну перевалку інтермодальних одиниць та військової техніки на залізницю. Елементи проєкту будуть з’єднані з наявною внутрішньою портовою залізничною системою та внутрішніми портовими лініями, сполученими з основною мережею TEN-T», — наголошується у дописі.

Нова інфраструктура має забезпечити стале й ефективне залізничне транспортування контейнерів для клієнтів із ЄС і військових поставок для підрозділів НАТО у Польщі та країнах-союзниках.

«Інвестиції підвищать безпеку кордонів ЄС і східного флангу НАТО. Проєкт також покращить розвиток залізничних контейнерних перевезень у відносинах з Україною та Республікою Молдова, що узгоджується з концепцією «шляхів солідарності», — підсумовується у дописі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!