У подовженні дії «зернового коридору» зацікавлені усі сторони переговорів, навіть російська, – Єлизавета Малишко

Джерело:  AgroTimes
фрахт

У подовженні дії «зернового коридору» зацікавлені усі сторони переговорів, навіть російська, яка намагається продавити певні рішення на свою користь.

Про це в інтерв’ю The Ukrainian Farmer розповіла експерт зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Єлизавета Малишко.

«Ба більше, у рф накопичилася велика кількість зерна: частково за рахунок власного врожаю, а частково – за рахунок вкраденого українського зерна. І те, що Україна обмежена у імпорті, розширює для росії географію експорту збіжжя, в тому числі в країни Африки», – зауважила вона.

За словами експерта, свої інтереси є і в Туреччини, й ООН опікується продовольчою безпекою. Тобто зацікавлених сторін більше й вони мають доволі потужні позиції. Тому фахівець має стриманий оптимізм щодо подовження роботи «зернового коридору», адже кінець кінцем сторони домовляться.

«Інша справа – ефективність роботи інспекційних комісій через затягування перевірок російською стороною, яка вигадує будь-які приводи, розпочинаючи з браку катерів, які мають проводити інспекцію, закінчуючи необхідністю святкувати католицькі, православні та мусульманські свята. Тому в умовах «зернового коридору» ми будемо постійно стикатися із затягуванням роботи інспекцій. Це та реальність, з якою нам поки доведеться жити», – підсумувала Єлизавета Малишко.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!