У першому кварталі обсяг передачі вантажів залізницею до Угорщини скоротився на 45%

Джерело:  Rail.insider
жд

За підсумками першого кварталу 2024 року обсяг передачі вантажів залізницею через українсько-угорські прикордонні переходи скоротився на 45%, або на майже 650 тис. т. Про це йшлося під час онлайн-наради представників АТ «Укрзалізниця» з угорськими перевізниками 30 квітня.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, за перші три місяці 2024 року у сполученні з Угорщиною залізницею перевезено 782,8 тис. т вантажів. Це на майже 650 тис. т менше, ніж за аналогічний період 2023 року. Насамперед падіння пов’язане зі скороченням передачі зерна та продуктів перемолу через українсько-угорські прикордонні переходи — на 582,5 тис. т. Також негативна динаміка спостерігалась у перевезенні вугілля, руди та нафтопродуктів.

У квітні також фіксується падіння передачі. Зокрема, середньодобовий обсяг передачі вантажів через перехід Батьово—Еперешке порівняно з березнем скоротився на 14,8 вагона, до 90,1 одиниці на добу.

Водночас є покращення показника на другому переході з Угорщиною — Чоп—Захонь. Наразі через перехід прямує в середньому 53,7 вагона на добу. Це на 7,5 одиниці на добу перевищує обсяг березня та є найкращим показником у 2024 році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!