У Молдові очікується підвищення цін на насіння соняшнику

Джерело:  NOImd
подсолнечник

Ціни на насіння соняшнику в Молдові практично місяць залишаються стабільними, однак у короткостроковій перспективі слід очікувати їхнього зростання. Такий прогноз озвучив експерт молдавського ринку олійних.

Згідно з його аналізом, Бельцький завод зараз закуповує олійну за ціною 6754 лея/т (включно з ПДВ), а в порту Джурджулешти соняшник пропонується $370 за тонну. У центральних регіонах Молдови соняшник закуповується за ціною 6400-6600 леїв/т (з ПДВ) з негайною оплатою за навантаження.

«Проте є й хороші новини – у Чорноморському басейні почали зростати ціни на соняшник. На DAP Констанца ціна олійного врожаю за тиждень зросла із $405 до $410 за тонну. Румунський переробник Prutul-Galați відновив ціну до $400 за тонну після зниження до $385 за тонну на початку березня. Cargill купує соняшник у Констанці за ціною $400 за тонну. У Болгарії ціна зросла на $10 за тонну», – наголосив експерт.

«Отже, у короткостроковій перспективі залишається очікувати зростання цін на соняшник, у т.ч. і для Молдови», – прогнозує аналітик.

1 молдовський лей = 2,19 гривні

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!