У Молдові дійсно немає соняшнику? УкрАгроКонсалт, прогноз

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соняшник
UkrAgroConsult

Автори статей:

Наприкінці березня молдавський ринок соняшнику та соняшникової олії був шокований заявою директора компанії Floarea Soarelui про зупинку найбільших переробних заводів країни Floarea Soarelui та DANUBE OIL COMPANY через відсутність соняшнику. За словами директора, запаси соняшника в країні вражаюче малі (близько 100 тис. т), фермери мають намір пропонувати ці запаси за занадто високими цінами.

Міністр сільського господарства Молдови стверджує, що ці заяви спекулятивні, а запаси соняшника у Молдові становлять близько 350 тис. т.

Розширено ліцензування імпорту пшениці, кукурудзи та соняшнику для захисту та збалансування внутрішнього ринку.

Планується зустріч Міністерства з виробниками/постачальниками соняшнику та переробниками, щоб знайти ефективні інструменти для заспокоєння ринку.

Компанія «Транс-Ойл» також заявила, що дробильні заводи не зупинятимуть/закриватимуть, а припинять діяльність на короткий термін для збільшення запасів соняшника та для технічного обслуговування.

«УкрАгроКонсалт» припускає, що на початок березня 2024 року запаси соняшнику у Молдові не можуть перевищити 200 тис. т. Звичайно, такий рівень запасів може сприяти зростанню ціни соняшника у Молдові та знизити маржу переробних підприємств.

«УкрАгроКонсалт» вважає, що варіант зупинки дробарок є одним із найефективніших рішень для компанії «Транс-Ойл» для запобігання або мінімізації втрат.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!