У Міністерстві інфраструктури України озвучили ситуацію, що склалася у морській галузі, в умовах війни. Про це пише ЦТС із посиланням на інформацію МІУ.

“Через російську військову агресію нині маємо наступну ситуацію щодо галузі: порти Маріуполь, Бердянськ, Скадовськ, Херсон тимчасово не працюють – вхід/вихід судів тимчасово неможливий”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порти Миколаїв, Ольвія, Південний, Одеса, Чорноморськ – частково здійснюють обробку наявного біля причалів флоту та відвантаження залізницею та автотранспортом. Вхід/вихід судів тимчасово неможливий.

Білгород-Дністровський не працює через відсутність у порту флоту та вантажів. Вхід/вихід суден також тимчасово неможливий.

“Щодо річкової інфраструктури – шлюзова інфраструктура Дніпра на південь від міста Київ перебуває у робочому стані, крім Каховського шлюзу, захопленого росією”, – додали у відомстві.

Також у МІУ повідомили, що процедура дипломування моряків здійснюється у містах Одеса та Ізмаїл.

“Вихід у рейс моряків-громадян України у складі членів екіпажів суден з портів Усть-Дунайськ, Ізмаїл, Рені можливий. Питання можливості виїзду за кордон моряків-громадян України пішки або автотранспортом поки що не вирішено. У разі отримання інформації з цього приводу вона буде опублікована на офіційних інтернет-ресурсах МІУ та Державної служби морського та річкового транспорту”, – підсумували в Мінінфраструктурі.