У Мінфіні не виключають подальших спроб порушення «зернової угоди» росіянами

Джерело:  Слово і Діло
зерно фрахт

Складно гарантувати повне виконання угоди про вивезення зерна з України в терміни, які вказані в договорі. Причина цього – дії російських окупантів, які навряд чи будуть дотримуватися підписаного документа.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Олександр Кава в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, зараз максимально оперативно готується вивезення зерна з портів Одеси, Чорноморська та Південного. Вивезення минулорічного зерна дозволить звільнити місце для зберігання поточного врожаю. При цьому, згідно з договором, передбачено 120 днів на вивезення зернових. Але навряд чи вийде встигнути – тому, що росія спробує зривати коридор.

«Цього часу більш ніж достатньо, якщо буде добре працювати цей коридор і якщо буде можливість своєчасно підвозити зерно в морські торговельні порти всередині України. Гарантувати, що це відбудеться в певні терміни, дуже складно через поточну ситуацію» – додав чиновник.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа. На щастя, ракети не влучили в зерносховище, де було готове до відправки зерно. При цьому, Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції.

Зазначимо, що 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН і росії про вивезення зерна з України по Чорному морю через порти Одеса, Чорноморськ та Південний.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!