У Мінагрополітики спрогнозували стабільні ціни на овочі

Джерело:  AgroTimes
овочі

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що цього року дефіциту овочів не буде, проте й суттєвого зниження цін очікувати не варто.

Про це чиновник розповів у телеефірі Національного телемарафону.

Тарас Висоцький зазначив, що ще минулого року фермери суттєво збільшили площі під овочами у центральних і західних областях, що призвело до зниження цін у 2-3 рази порівняно з попереднім роком.

«Зараз також відбувається посів, і ми бачимо, що українські фермери продовжують вирощувати овочі в інших регіонах. Попередньо очікується непоганий врожай, і тому такого дефіциту, який був спричинений через повномасштабне вторгнення, вже цього і наступного року не очікується», – спрогнозував він.

Тарас Висоцький уточнив, що капуста, морква, буряк та цибуля уже близькі до собівартості з певним мінімальним заробітком, тому якогось подальшого суттєвого зниження цін очікувати теж не варто.

«Зараз є такий більш-менш базис. Можуть потім бути зміни в обсязі 10-15%, але суттєвих змін ні в бік зростання, ні в бік зменшення порівняно з поточними цінами очікувати не варто», — підсумував він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!