У Китаї схвалили новий список генно-інженерних сортів кукурудзи та сої

Джерело:  Feedlot
ГМО

Міністерство сільського господарства та у справах сільських районів Китаю (MARA) нещодавно опублікувало список остаточно затверджених для вирощування 30 сортів ГМО сортів рослин, до якого увійшли 27 сортів ГМО кукурудзи та 3 сорти сої.

Сорти пройшли попередню перевірку Національного комітету з реєстрації сортів сільськогосподарських культур Китаю (CNCVRC). Інформацію про них було винесено на громадське обговорення 19 березня 2024 року. Це вже другий список схвалених сортів ГМО кукурудзи та сої. Перший список, що включає 51 зареєстрований сорт кукурудзи та сої, було опубліковано 7 грудня 2023 року.

Перелічені сорти ГМ-кукурудзи та сої можна буде вирощувати на спеціально відведених для цього затверджених площах, що наближає країну до комерційного вирощування ГМО-культур. Однак у найближчому майбутньому, вважають оглядачі ринку, їх використання буде передбачено далеко не повсюдно, а лише в рамках пілотних програм КНР.

Також опубліковано додаткову, але неофіційну інформацію про ознаки та характеристики нових сортів. До топ заявників сортів увійшли:

Beijing Huanong Weiye Seed Technology Co., Ltd;
Chengde Yufeng Seed Industry Co., Ltd;
Fushun Tiannong Seed Industry Co., Ltd;
Jilin Yuntianhua Seed Industry Co., Ltd;
Beidahuang Kenfeng Seed Industry Co., Ltd;
China Agricultural University;
Dandong Denghai Liangyu Seed Industry Co., Ltd;
Maize Research Institute of Beijing Academy of Agricultural and Forestry Sciences
та інші великі наукові селекційно-насінницькі компанії та установи.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!