У «Контінентал» наближається до завершення збір ранніх зернових

Джерело:  Місто Т
жнива_Контінентал

Закінчується перша хвиля жнив у «Контінентал». Компанія збирає ранні зернові на всіх кластерах у п’яти західних областях України. Площі цих культур перевищують 89 тис. га. Невдовзі завершиться обмолот і на Тернопільщині. За словами операційного директора Компанії Костянтина Шитюка, 2024-й — рік озимих культур. Аграрії отримали планові та вищі від планових показники врожайності.

«Цього року погодні умови досить вдалі та сприяли тому, щоби ми максимально якісно дотримувалися запланованої технології. Тому розраховуємо завершити збір врожаю вчасно і з хорошими результатами, — зазначає Костянтин Шитюк.

Під час жнив працює власна техніка «Контінентал» і наймана. Тракторист Руслан Явний за кермом комбайна CLAAS Lexion молотить озиму пшеницю на масиві в Старому Нижбірку. Каже, що поле доволі велике — близько 100 га, але за сприятливих погодних умов збір завершать у межах кількох днів.

«Мені подобається працювати в полі, особливо в насичені дні під час жнив. У цей час молотимо на повну потужність, і я люблю цей процес, бачити велику кількість техніки і наш спільний результат», — зазначає Руслан Явний.

Обмолот ріпаку в «Контінентал» завершили ще раніше — отримали 3,4 т/га. Закінчили жнивувати й озимий ячмінь: показники його врожайності перевищили планові й сягнули 6,5 т/га. Зараз триває обмолот озимої пшениці, проміжні результати врожайності якої — 7,1 т/га. Зібране збіжжя з полів вирушає на елеваторні потужності Компанії.

Паралельно зі жнивами Компанія невдовзі візьметься до закладання врожаю під сезон-2025 — стартуватиме посів озимих. На наступний рік структура культур не змінилася. Будуть вирощувати важливі зернові — пшеницю та ячмінь. Площі відведено й під ріпак. Загалом у наступному сезоні Компанія планує засіяти озимими понад 88 тис. га, з них на Тернопільщині — 25,4 тис. га.

Костянтин Шитюк.

«Для нас осіння посівна настільки ж важлива, як і весняна. У серпні починаємо сіяти озимий ріпак. Після ріпаку будемо переходити до посівів озимого ячменю й озимої пшениці, — ділиться планами Костянтин Шитюк. — Можу констатувати, що Компанія забезпечена абсолютно всім необхідним, щоб успішно завершити процес посівної під урожай 2025 року».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!