У Казахстані можуть розширити посіви сої

Джерело:  КазТАГ
соя

У Казахстані фермерам рекомендовано збільшити площі кормових культур, якими прогнозується внутрішній попит, і посівів сої, повідомляє міністерство сільського господарства (МСГ) РК.

Прогнозується «збільшення виробництва твердої пшениці в росії та Туреччині, а також льону в росії, що може скласти конкуренцію для казахстанських виробників (…). Рекомендується звернути увагу на кормові культури, за якими буде внутрішній попит, а також збільшити площі посівів сої. За цією культурою у 2023 році спостерігався критичний дефіцит та рекордний імпорт», – йдеться у повідомленні з круглого столу на тему «Підготовка до весняно-польових робіт в умовах ризику дефіциту вологи» МСГ РК.

Згідно з інформацією, аграріям запропонували сіяти трави, на які 2024 року «очікується стабільний попит». Також рослинникам рекомендовано обов’язково проводити закриття вологи на полях, а тваринникам – заготовити запас кормів.

Спікери, які виступали на круглому столі, говорили також про високі ризики скорочення літніх опадів у Казахстані, очікування зсувів типів ґрунтів з півдня на північ і необхідність розробки стратегій адаптації до зміни клімату, у тому числі, в частині вибору культур для сівби, про обробку полів під ухилом упоперек. напрямки схилу.

Як з’ясувалося, лише чотири області Казахстану «добре відвантажують добрива», хоча виробники добрив пішли назустріч аграріям та почали відвантажувати товар на виплат до вересня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!