У Канаді запаси пшениці зменшились, а ріпаку зросли

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Канада

До 31 березня 2024 р. запаси пшениці в Канаді скоротилися до 11,8 млн т, на 15% порівняно з минулим роком, йдеться у доповіді Statistics Canada.

Зниження запасів пов’язане зі зменшенням урожаю та активним експортом. З серпня 2023 р. по березень 2024 р. Канада експортувала 16,8 млн т пшениці, що на 5% менше, ніж за аналогічний період минулого сезону, але набагато вище середньоп’ятирічного показника. За прогнозами Мінсільгоспу США, Канада може закінчити сезон із дуже низькими перехідними запасами пшениці – 3,4 млн т, що є багаторічним мінімумом.

Запаси каноли зросли до 31 березня на 18% до 8,3 млн т. Експорт каноли з початку поточного сезону впав на 36% до 3,7 млн т, що значно нижче за середній показник за п’ять років. Зниження експорту, ймовірно, пов’язане з високою світовою пропозицією сої та пальмової олії. Внутрішнє використання ріпаку, навпаки, зросло на 11% до 8,1 млн т, і стало рекордним за цей період. Збільшення обсягів внутрішнього споживання, мабуть, пов’язані з збільшенням попиту поновлювані джерела енергії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!