У I кварталі 2024 року Китай скоротив виробництво свинини на 0,4%

Джерело:  Meatinfo
свинина

За даними Національного бюро статистики КНР у І кварталі 2024 року, обсяг виробництва свинини в Китаї скоротився на 0,4% порівняно з аналогічним періодом 2023-го.

У січні–березні в Китаї випущено 15,83 млн. тонн свинини. Зниження квартального показника у цій галузі зафіксовано вперше з 2020 року. Причина полягає в тому, що з початку минулого року до лютого поточного на тлі хвилі спалахів африканської чуми свиней фермери відправляли на забій більше тварин, ніж зазвичай. Надмірна пропозиція призвела до падіння цін.

Минулого кварталу на китайські бійні надійшло 194,6 млн. товарних свиней (-2,2% рік до року). Виробники скоротили забій, щоб відновити ціни. Традиційно наприкінці січня та лютому, коли китайці святкують Новий рік за місячним календарем, продаж свинини в КНР досягає піку, але цього року активність споживачів була низькою.

Уряд КНР скоротив план із племінних свиноматок на 2024 рік 41 млн до 39 млн голів. Згідно з прогнозами, пропозиція свиней забійних кондицій залишиться вищою за попит.

За даними компанії Mysteel, у понеділок, 15 квітня, кілограм свинини на китайському спот-ринку коштував приблизно 15,2 юаня ($2,1) — більше, ніж наприкінці лютого, але суттєво нижчий від середньої собівартості в 16 юанів за кілограм.

Наприкінці лютого чисельність свиноматок у країні (40,42 млн) на 6,9% поступалася минулорічною. Наприкінці березня сумарне поголів’я свиней у Китаї скоротилося на 5,2% у річному обчисленні – до 408,5 мільйона.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!