У Франції очікується найгірший врожай пшениці з 1983 року

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Очікується, що у Франції в 2024 році буде найгірший врожай м’якої пшениці за понад 40 років через надмірні дощі, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloommberg.

За даними Argus, виробництво пшениці може скоротитись до 25,2 млн тонн в сезоні 2024/25, що на 27% менше в середньому за 5 років. Безперервні дощі, відсутність сонячної погоди та низькі температури, що сприяюли розвитку хвороб, вплинули на врожайність та якість пшениці в більшості регіонів вирощування.

Екстремальні погодні умови по всій Європі вдарили по зернових в сезоні 2024/25: надмірні дощі в північно-західній частині Європи, посуха та високі температури завдали шкоди посівам кукурудзи в східній частині. Французькі фермери закликали уряд надати фінансову допомогу через катастрофічний врожай.

Незважаючи на погані прогнози у Франції та менший врожай в росії, пшениця, що торгується в Чикаго, як і раніше торгується поблизу найнижчого рівня за 4 роки, оскільки врожай в США тримає ринок насиченим пшеницею. В травні 2024 року ціни на пшеницю в Парижі досягли найвищого рівня за рік, оскільки мороз і дощ скоротили поставки, але з того часу ціни неухильно знижуються.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!