У Франції 2022 р. скоротився врожай соняшнику

Джерело:  OleoScope
подсолнечник

Через тривалу літню посуху врожай соняшнику у Франції у 2022 р. скоротився до 1,7 млн ​​тонн, незважаючи на зростання посівних площ під культурою в країні. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на інформацію національного технічного інституту олійних культур Terres Inovia.Як вважають фахівці, така кількість насіння була зібрана з площі більш ніж 840 тис. га за середньої врожайності 2,05 т/га. Зазначені показники нижчі від останньої оцінки французького Мінсільгоспу, де стверджують, що врожай у ц.р. складає 1,83 млн тонн при врожайності в 2,13 т/га.

Як зазначають у Terres Inovia, урожай у ц.р. все ж таки залишився вищим за середнє значення за останні п’ять років у 1,5 млн тонн, а зібрана кількість соняшнику у Франції дозволить місцевим агропромисловим підприємствам наростити обсяги переробки та відвантаження продукції з високою доданою вартістю –олії та шроту.

Експерти також очікують, що французькі фермери продовжать збільшувати посівні площі під урожай 2023 р. – до 900 тис. га.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!