У держбюджеті-2023 створено спецфонд для відновлення залізничної інфраструктури

Джерело:  УНІАН
жд

адля відновлення залізничної інфраструктури у державному бюджеті 2023 року створено спеціальний фонд, в якому передбачено майже 36 млрд грн. Кошти планується спрямувати на будівництво та ремонт. 

Як заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава в ефірі інформаційного телемарафону, на підтримку залізничного транспорту з державного бюджету 2022 року було спрямовано 17 млрд грн. Це кошти, які були в резервному фонді.

“Що стосується відновлення взагалі (залізничної – УНІАН) інфраструктури, то в бюджеті 2023 року створено спеціальний фонд відновлення, в якому передбачено майже 36 млрд грн на те, щоб фінансувати будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт”, – сказав Олександр Кава.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізницю перевіряють щодо використання 18 млрд грн з держбюджету. Станом на кінець червня була інформація про отримання УЗ 10 млрд грн держдопомоги. Окрім додаткового фінансування з бюджету, компанія планувала отримати ще понад 11 млрд грн від підвищення тарифів на перевезення вантажів.  Ці кошти намічалося спрямувати як на операційні витрати, так і на інфраструктурні проєкти.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!