У березні скоротилися обсяги передачі зернових через прикордонні переходи

Джерело:  Rail.insider
жд

За підсумками 11 діб березня знизилися показники передачі залізницею зернових вантажів через західні прикордонні переходи. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Наразі до Польщі щодоби прямують 67,1 вагона із зерном. Це на 24,9 одиниці на добу менше, ніж у лютому.

Скоротилась і передача зернових до Румунії. Тепер вона становить 78 одиниць на добу. Зниження сягає 11 вагонів.

До Словаччини щодоби рухаються 38,9 вагона зі збіжжям. Це на 17,6 одиниці на добу менше порівняно з лютим.

Водночас на 0,9 вагона зросла середньодобова передача вагонів із зерном до Угорщини. Наразі показник становить 37,5 одиниці на добу.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів та макухи становить 299 вагонів на добу. Впродовж 11 діб березня показник зменшився на 74 одиниці на добу.

«Наразі передачі вантажів на сухопутних переходах нічого не заважає, прикордонні залізничні переходи працюють у штатному режимі. За прикордонним переходом Ізов—Грубешув на дільниці до Славкува мають місце спроби протестувальників блокувати підʼїзні колії окремих терміналів, які працюють з агровантажами (на станціях Воля-Барановська, Щебжешин)», — зауважив Валерій Ткачов.

Окрім того, середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси наразі становить 1427 вагони на добу. За тиждень показник зменшився на 36 одиниць.

Проте побільшало вагонів із зерном, що рухаються до портів Великої Одеси, — до 6200 одиниць. Черга зросла на 391 вагонів за останній тиждень.

Також є покинуті потяги (з вини отримувача) до деяких терміналів порту Одеса:

  • «Укрелеваторпром» — два потяги;
  • «Старий елеватор» — один поїзд;
  • «Порто Сан» — один потяг.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл зросла з 476 до 540 вагонів. Водночас скоротився показник середньодобового вивантаження на чотири вагони, до 94 одиниць на добу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!