У 2024 році поголів’я ВРХ в ЄС скоротиться восьмий рік поспіль

Джерело:  Meatinfo

За прогнозами, 2024 року поголів’я ВРХ в ЄС скоротиться восьмий рік поспіль. Скорочення поголів’я великої рогатої худоби найбільше помітно в молочному стаді ЄС, яке значно скоротилося у Франції та Німеччині. Основними причинами цього зниження є високі ціни на сировину, місцеві посухи, поширення вірусу блютангу, млявий попит на яловичину та безперервний потік нових вимог, які висуває Європейська комісія (ЄК).

Скорочення постачання молодняку призведе до зниження рівня забою, а також експорту великої рогатої худоби. Зважаючи на стабільний урожай телят у Центральній Європі та Балканському регіоні, прогнозується, що експорт живої худоби з цих регіонів залишиться високим.

У 2023 році зниження виробництва яловичини посилювалося меншою забійною вагою, а в 2024 році очікується, що воно буде компенсовано вищою забійною вагою. По суті, очікується, що падіння цін на корми компенсує нижчі рівні забою цього року та спричинить тенденції зниження виробництва яловичини в ЄС.

Імпорт яловичини до ЄС знизиться у 2024 році через зниження продажів продуктів харчування, переходу на дешевші джерела білка та скорочення поставок зі Сполученого Королівства, основного експортера яловичини до ЄС. Очікується, що Польща розширить свій експорт яловичини до ЄС та ринків третіх країн, при цьому Туреччина стане основним пунктом призначення.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!