У 2023 році світовий урожай ячменю знизиться до 147,5 млн. тонн

Джерело:  ProfiBeer
ячмень

Аналітики RMI Analytics у своєму звіті повідомляють, що на ринку ячменю встановився досить непоганий баланс попиту та пропозиції на тлі гарного врожаю 2022 року.

Стабільність ринку підтримує зростання врожаю в Північній Америці та добрий урожай в Австралії, проте негативними факторами є не найкращий урожай в Аргентині, а також війна в Україні.

За оцінками RMI Analytics, у 2023 році світовий урожай ячменю знизиться до 147,5 млн. тонн, що пов’язано зі скороченням площі посівів — в основному через конкуренцію з пшеницею. Крім того, після дуже високих урожаїв 2022 року Австралія та Росія повернуться до довгострокових середніх показників. Усього шість основних регіонів зберуть на 4,5 млн. тонн менше, проте запаси будуть достатньо стабільними внаслідок скорочення використання ячменю для фуражних цілей, у тому числі завдяки зростанню врожаю кукурудзи та пшениці. На початок 2023 року ситуація виглядає переважно позитивною, вважають у RMI Analytics.

Запитання викликає лише Україна: аналітики не впевнені, чи зможе сільське господарство підтримувати обсяг посівів. Озимі в Європі розвиваються добре, що дає змогу сподіватися на нормальний урожай. Світові ціни на ячмінь почали поступове зниження. У солодівників та пивоварів достатньо зерна 2022 року, і попит на ринку залишається обмеженим. Стимулює зниження цін Австралія, що отримала добрий урожай зерна, та Франція (за рахунок зниження цін на пшеницю в Європі).

Залишаються високими ціни на ячмінь із Канади (на тлі великого внутрішнього попиту на фуражний ячмінь) та Аргентини (через низький урожай). Також ринок хвилює питання, чи знизить Китай мита на ячмінь з Австралії: через зниження врожаю в Аргентині Китаю потрібно замістити обсяги сировини, що випали.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!