У 2023 році світове виробництво яловичини знизиться на 1% – Rabobank

Джерело:  sfera.fm
мясо говядина

За словами Rabobank, світова м’ясна промисловість як і раніше є «історією з двох частин»: високий споживчий попит, що зберігається в США, супроводжується скороченням поставок великої рогатої худоби і яловичини, а також високим рівнем запасів і слабким попитом в Азії.

Rabobank опублікував свою оцінку у своєму останньому щоквартальному звіті Global Beef, який охоплює четвертий квартал цього року.

На м’ясних ринках Південної півкулі, як і раніше, спостерігається зростання обсягів виробництва, додали в компанії, за рахунок збільшення показників у Бразилії та Азії, проте цього виявилося недостатньо, щоб компенсувати зниження в Європі та США.

Очікується, що виробництво яловичини на ринках, які відслідковує Rabobank, знизиться на 1% у річному обчисленні протягом усього 2023 року, при цьому група додає, що очікує, що 2024 складеться «аналогічним чином».

Rabobank також відзначив стійко високий рівень цін на велику рогату худобу в Північній Америці, що контрастує з нижчими цінами в країнах Південної півкулі. Так, ціни на велику рогату худобу в Австралії значно знизилися, показавши падіння на 28% з червня. Тим часом у Новій Зеландії та Бразилії також спостерігалося зниження, хоча й меншою мірою. У Сполучених Штатах ціни на велику рогату худобу залишалися стабільними, а в Канаді вони зросли на 3% з червня по жовтень.

За даними Rabobank, конфлікт, що триває на Близькому Сході, як очікується, не вплине на торгівлю яловичиною. Сукупні обсяги імпорту Ізраїлю та палестинських територій становлять лише близько 1% світового імпорту яловичини. Навіть якщо конфлікт пошириться на ширший регіон Близького Сходу та Північної Африки, банк передбачає, що вплив на світову торгівлю яловичиною залишиться мінімальним.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!