Тиск на запаси соєвого шроту в Китаї підкреслює волатильність і слабкість цін

Джерело:  Oilword
шрот

Національний інформаційний центр із зерна та олії: З липня запаси соєвого шроту на вітчизняних маслозаводах продовжують зростати, досягнувши найвищого рівня майже за 6 років. Повідомляється, що з кінця липня до серпня вітчизняні маслозаводи будуть закриті на технічне обслуговування, а продуктивність трохи знизиться. Однак через тиск імпортної сої, що надходить до порту, зниження продуктивності буде нижчим, ніж минулого року. Крім того, попит на переробку в цілому середній, а ентузіазм щодо отримання товарів слабкий. У короткостроковій перспективі тиск розширення запасів соєвого шроту важко значно покращити. Цього тижня внутрішні ціни на соєвий шрот продовжують слабко вагатися.

З червня внутрішні ціни на соєвий шрот значно впали, ф’ючерсні контракти становили майже 500 юанів/тонну, а спотові ціни впали на 350-400 юанів/тонну. Зрозуміло, що ведмежі настрої на ринку останнім часом ослабли, і деякі компанії розглядають можливість поступового збільшення запасів у серпні.

Однією з причин є те, що імпорт сої з Південної Америки скоротиться у вересні, а нові соєві боби зі США будуть зосереджені в портах після жовтня. У цей час скоротиться переробка сої та випуск соєвого шроту на внутрішніх маслозаводах.
По-друге, хоча в США з моменту посадки випало багато опадів, зростання сої було хорошим, а ціни на сою в США впали майже до чотирирічного мінімуму, ми ще не увійшли в критичний період зростання сої в серпні. Якщо у майбутньому у США виникнуть несприятливі погодні умови, ціни на сою у США, ймовірно, відновляться, що призведе до зростання внутрішніх цін на соєвий шрот.
По-третє, хоча поточні запаси соєвого шроту становлять близько 1,3 млн. тонн, вони все ще відносно обмежені порівняно з внутрішнім попитом у розмірі близько 6 млн. тонн на місяць. Щойно імпорт соєвих бобів у порти скоротиться, а продуктивність олійних заводів знизиться, запаси соєвого шроту почнуть швидко скорочуватися.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!