Туск не планує закривати кордон з Україною, фермери продовжать протести, – результати переговорів

Джерело:  Цензор.НЕТ
протест
Під час переговорів із фермерами прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не планує закривати кордон з Україною. Водночас пропонує аграріям підтримку з державного бюджету. Про це сказав повідомив із фермерів Анджей Соботінський після зустрічі з Туском 9 березня.

Зустріч голови польського уряду з лідерами фермерських організацій, які рівно місяць тому почали страйк і блокування польсько-українського кордону, тривала понад три години. “Перелому” у позиціях сторін не відбулося.

“Премʼєр сказав, що буде намагатися переконати Єврокомісію щодо “Зеленого курсу”. А щодо кордону, то сказав, що не закриє кордон”, – зазначив Соботінський.

За його словами, також Туск сказав, що допоможе за рахунок державних коштів скупити у фермерів надлишок збіжжя, і доручив Міністерству сільського господарства порахувати, які б це мали бути суми.

“Це є якесь розвʼязання проблеми щодо надлишку збіжжя на польського ринку. Це б дозволило фермерам продати те, що залишається, і мати порожні склади. Але якщо і далі буде надходити збіжжя з Росії та інших країн з поза ЄС – то за рік буде та сама проблема”, – сказав Соботінський.

Він додав, що остаточного порозуміння з урядом немає, слова Туска аграрії взяли до відома і чекають на конкретні рішення. Про припинення протесту і блокади кордону, за його словами, наразі не йдеться.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!