Туреччина зможе купувати зерно в України та РФ за нижчими цінами, – ЗМІ

Джерело:  РБК Украина
пшеница

Туреччина зможе купувати українське та російське зерно за цінами нижчими за світові. Це було вирішено на основі домовленостей щодо розблокування експорту зерна з України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови комісії з сільського господарства турецького парламенту Юнуса Килича, якого цитує газета Sabah.

За його словами, під час підписання зернової угоди в Стамбулі, як українська, так і російська сторона пообіцяли, що Туреччина отримає переваги у питаннях цін на зерно та його придбання.

“Завдяки цьому ми також зможемо купувати зерно для подальшого його експорту… Звичайно, Україна та РФ самі визначатимуть країни постачання, їх обсяги та ціни на зерно. Туреччина, згідно з підписаним документом, взяла на себе роль секретаріату і в їх торгівлі з іншими країнами виконуватиме функції, порівняні із закордонними представництвами”, – сказав чиновник.

Варто зазначити, що ще під час ініціатив щодо проведення дипломатичних переговорів стосовно розблокування експорту українського зерна, Анкара вже заявляла про намір купувати продукцію у нашої країни зі знижкою більш ніж у 25%.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!