Туреччина. Заборона на експорт томатів протрималась лише пару днів

Джерело:  EastFruit
помідор

Міністерство сільського та лісового господарства Туреччини оголосило про зняття обмежень на експорт томатів, які повинні були діяти до 14 квітня. Раніше повідомлялося, що заборона, введена 2 березня, триватиме до 14 квітня. Заборона введена для забезпечення внутрішнього ринку і недопущення зростання цін на томати. Проте заборона зазнала різкої критики з боку виробників, оскільки помідори залишаються основним експортним овочевим продуктом для Туреччини, пише FreshPlaza.

Виробники томатів по всій країні з радістю вітали скасування заборони. Виробники томатів у районах Сейдікемер і Фетхіє провінції Мугла відреагували на це рішення, зробивши спільну заяву з членами Палат виробників і експортерів оптового ринку фруктів і овочів Фетхіє Каракулха.

Кадір Оздемір (Kadir Ozdemir) з Basyazicioglu Tarim заявляє, що заборона на експорт узагалі не повинна була запроваджуватися: “Це було обмеження, якого не повинно було бути. На щастя, це неправильне рішення було скасовано в досить короткі терміни. У цьому процесі експорт томатів життєво важливий для всіх виробників. І ми продовжуємо наш сезон. Хотілося б, щоб у цьому сезоні експорт тривав трохи довше. Можливо, що сезон все ще може виправдати наші очікування”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!