Туреччина – про вкрадене росією українське зерно: Технічно важко встановити його походження

Джерело:  Укрінформ
У Туреччині заявляють, що росія надала документи на вкрадене в України зерно, тому його походження важко встановити.

Як повідомляє Укрінформ, про це очільник Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір заявив у інтерв’ю The Wall Street Journal.

Демір повідомив, що Туреччина обробляє інформацію, надану Україною. Та вказав, що російська влада надала документи про те, що вантаж походить з росії.

«Технічно дуже важко визначити географічне походження зерна», – сказав Демір.

Також він заявив, що Туреччина підтримує Україну в політичній, гуманітарній та інших сферах, але зараз обережніше ставиться до питання постачання зброї в Україну, оскільки прагне залишати відкритими канали спілкування з обома сторонами – Україною та рф, при цьому без вагань продаючи Україні захисні засоби.

«На мою думку, Туреччина є єдиною країною, яка може звертатися до обох сторін та закликати їх до миру. Як ви можете це зробити, якщо відправляєте в один бік десятки тисяч одиниць зброї?», – сказав Демір.

Відповідаючи на запитання, чи продовжує Туреччина постачати в Україну зброю, включаючи безпілотники Bayraktar ТБ-2, очільник турецького Директорату оборонної промисловості зазначив, що «є речі, які відбуваються, але я не можу сказати. Але ми набагато обережніші».

Щодо постачань Україні він сказав, що Туреччина без вагань продає Україні інші види обладнання, наприклад захисні засоби.

«Ми повинні мати можливість розмовляти з обома сторонами, хтось повинен бути достатньо близьким до обох сторін, щоб побудувати довіру», – підкреслив він.

Демір також запевнив, що позиції Туреччини щодо України незмінні: «Ми підтримуємо Україну в політичній, гуманітарній та інших сферах».

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина робить активні спроби виступати посередником для припинення війни рф проти України, а також займає активну роль у розв’язанні питання вивезення зерна та іншого продовольства з портів України в умовах широкомасштабної агресії рф проти України.

2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БПЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, а на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України.

24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. В результаті бойових дій в українських портах виявилися заблокованими більше 20 мільйонів тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!