Туреччина повідомила про розблокування роботи зернового коридору

Джерело:  Главком
зерновий коридор

Робота зернового коридору, через який на світовий ринок поставляється сільськогосподарська продукція з  України була відновлена. Про це повідомляє турецький телеканал TRT Haber з посиланням на джерело в Міноборони Туреччини.

 Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин оцінив шанси на продовження зернової угоди після 18 травня. За його словами, для цього робляться певні кроки.

Нагадаємо, у п’ятницю 5 травня в Туреччині відбулись технічні перемовини щодо Чорноморської зернової ініціативи. Однак учасники так і не змогли досягти угоди про допуск нових суден для транспортування збіжжя з України. Про це під час брифінгу повідомив заступник речника генерального секретаря ООН Фархан Хак.

«На сьогодні Спільний координаційний центр  не досяг згоди щодо допуску нових суден до участі в Чорноморській ініціативі. Центр продовжує щоденну інспекційну роботу щодо раніше допущених суден», – зазначив Хак.

За його словами, генсек ООН Антоніу Гетерріш оголосив усім трьом сторонам – Україні, Туреччині та Росії – свої пропозиції щодо подальших дій, спрямованих на вдосконалення, продовження та розширення зернової угоди з урахуванням побажань сторін.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!