Тривала посуха призведе до значного зниження урожайності в країнах Північної Африки

Джерело:  GrainTrade
засуха

У лютневому бюлетені «Глобальні перспективи Північної Африки» агенції Mars зазначається, що посушлива погода у країнах Північної Африки суттєво знизила урожайність зернових культур.

Так, у більшості аграрних регіонів Марокко та центральних і північно-західних районах Алжиру накопичення біомаси агрокультур значно поступається середнім показникам, а в Тунісі та Західній Лівії посуха суттєво затримала сівбу озимих культур.

Дощі у грудні та січні дозволили відновити вегетацію рослин у східному Алжирі та Тунісі, тоді як у Лівії гарна урожайність у Кіренаїці компенсує зниження урожайності у Тріполітанії. У Єгипті в основних регіонах вирощування зерна погода сприяла розвитку посівів.

Детальніше про вплив погодних чинників на урожаї північно африканських країн:

  • Марокко. У більшості аграрних регіонів урожайність значно поступається середнім показникам, а імовірність відновлення посівів мінімальна. Зараз зернові знаходяться в активній стадії розвитку.
  • Алжир. Тривала посуха затримала сівбу, а завдана нею шкода у західних районах буде незворотною, тоді як на сході та у центрі спостерігається швидке відновлення вегетації.
  • Туніс. Осіння посуха на 20-30 днів затримала посівні роботи. Проте посіви швидко відновилися, і обсяги біомаси практично відповідають середньому рівню. Зараз рослини знаходяться на пізніх стадіях вегетації.
  • Лівія. Погодні умови були добрими або задовільними для розвитку рослин, незважаючи на затримку сівби у північно-західних районах. Наразі посіви зернових наближаються до фази цвітіння.
  • Єгипет. Майже в усіх регіонах вирощування зерна посіви знаходяться у фазі цвітіння, а обсяги накопиченої біомаси перевищують середні завдяки сприятливій погоді та значній кількості ріллі, що зрошується.

За прогнозами Mars, урожайність зернових у Марокко та Алжирі буде на 15-19% нижчою, ніж середній 5-річний показник, тоді як в Тунісі, Лівії та Єгипті вона буде на -3%..+3% відрізнятися від нього.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!