Тримати овець вигідніше, ніж корів. На Волині відроджують вівчарство

Джерело:  AgroPortal.ua

Вівця дає потомство двічі на рік, причому одночасно може народити від двох до чотирьох ягнят. З дорослої тварини виходить 15-20 кг м’яса. Навіть без реалізації шкури і вовни тримати овець вигідніше, ніж корів.

Про це розповів вівчар Роман Шумик із села Почапи Волинської області, пишуть «Волинські новини».

Нині в селі Почапи на колишній Ратнівщині, що нині увійшла до складу Ковельського району, тримають близько 600 овець. За словами начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОВА Юрія Юрченка, це перспективний напрям тваринництва для Волині.

«Минулоріч наша область була третьою в країні за кількістю поданих заявок від аграріїв на фінансову підтримку від держави. Нам виділили близько 90 млн грн, причому значну суму отримали дрібні товаровиробники, що утримують трьох і більше корів. Сподіваємося, програма підтримки буде працювати і нинішнього року. Тоді на дотації можуть розраховувати також ті, хто утримує дрібну рогату худобу — кіз та овець. Міністерство АПК сьогодні над цим працює, єдина умова — тварини мають бути ідентифіковані та зареєстровані відповідно до чинного законодавства», — зазначає Юрій Юрченко.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!