Третє зафрахтоване ООН судно прибуло під завантаження зерном для Африки

Джерело:  Rail.insider
Ikaria Angel

Балкер Ikaria Angel, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, 12 вересня прибув до порту Чорноморськ під завантаження 30 тис. т пшениці. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Після завантаження продовольство вирушить до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН, перебуває на межі продовольчої катастрофи.

«Ми розуміємо глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи. З початку реалізації Ініціативи вже відправлено два судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту — понад 60 тис. т української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Нашими партнерами з ВПП буде додатково закуплено ще 190 тис. т зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства», — пояснив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що ці судна максимально швидко та ефективно приймають, завантажують і відправляють.

«У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 122 судна вирушили з українських портів. На їх борту — приблизно 2,78 млн т продовольства», — підсумували у міністерстві.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів Одеса, Чорноморськ і Південний. У її межах майже 0,5 млн т української агропродукції вирушило «зерновим коридором» до Африки.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!