Тренди та прогнози олійного ринку в 2024 році

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Автори статей:

За матеріалами 21 Міжнародної конференції BLACK SEA GRAIN. KYIV.

Ріпак

Україна в 2023 році отримала небувалий врожай ріпаку. Це дало можливість оновити ряд рекордів, і в першу чергу по експорту.

В 2024 році ми очікуємо незначне зниження посівів ріпаку (-6%) і його виробництво (-10%), але показники знаходяться на рекордному рівні.

Зростає попит на ріпак нового врожаю з боку ЄС. Активізувались і внутрішні переробники, що досить нетипово для цієї культури, тому слід очікувати високі показники переробки.

Соя

Після значного спаду в Україні почався новий етап соєвого буму. Соя це новий фаворит українських фермерів.

Ми прогнозуємо зростання площі в 2024 році,  в першу чергу за рахунок кукурудзи. Також соя почала конкурувати з соняшником, що дуже нетипово для України.

Також ми прогнозуємо зростання темпів переробки, але поки експорт перевищує переробку.

Соняшник

В Україні після різкого скорочення площ із-за війни, спостерігається поступове їх відновлення. Під урожай 2024 року очікуємо зростання площ, в першу чергу за рахунок пшениці.

Ринок соняшнику та олії поступово повертається до нормальної діяльності, очікуємо подальше зниження імпорту соняшнику та зростання експорту олії.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «BLACK SEA & DANUBE OILSEED REPORT» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!