Транзит через Польщу займає лише 5% українського агроекспорту

Джерело:  AgroPortal.ua
експорт

Експорт агропродукції з України у січні 2024 року відбувався переважно завдяки морським перевезенням і склав 6,7 млн т. Натомість транзитом через Польщу пройшло 0,37 млн т (близько 5% від загального обсягу), хоча 2022 року агроекспорт до цієї країни сягав 1 млн т на місяць.

Про це повідомив у телеефірі міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, говориться у повідомленні Мінінфраструктури України.

Він зауважив, що це свідчить про те, що заяви польських аграрних асоціацій щодо перенасичення їхнього ринку несправедливі.

«Зі свого боку Україна робить усе можливе для того, щоб мінімізувати будь-які можливі економічні втрати польських фермерів. Ми вважаємо, що блокада точно грає на руку росії, і вона вже це використовує, показуючи, що у нас нібито не все добре з нашою дружньою Польщею», — зазначив Олександр Кубраков.

За його словами, діалог ведеться на всіх рівнях.

Напередодні міністр провів термінові перемовини з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой щодо неприпустимості блокади кордону, зокрема пасажирського транспорту.

«Блокування кордону — це пряма загроза безпеці країни, що обороняється. Подібні дії негативно впливають на наше протистояння спільному ворогу на ім’я росія… Ми очікуємо на конкретні дії польських колег щодо недопущення таких ситуацій та вирішення проблеми загалом», — наголосив Олександр Кубраков.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!