Транзит агропродукції через Румунію, Угорщину та Словаччину не обмежуватиметься, – Мінагрополітики

Джерело:  Цензор.НЕТ
зерновоз

Румунія, Угорщина та Словаччина не обмежуватимуть транзит агропродукції з України, але щодо ввезення на територію країн у режимі імпорту тривають переговори. Ввезення до Польщі в режимі транзиту поновлюється за наявності декларації Т1 із застосуванням системи SENT, що дозволяє відстежувати переміщення вантажу територією Польщі та пломб для вантажу.

Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Сольський на позачерговому засіданні Координаційної ради при Міністерстві агрополітики у вівторок увечері.

За його словами, партії агропродукції, які ввозитимуться до Польщі в режимі транзиту з 00:00, 21 квітня продовжать пересування територією країни у супроводі співробітників митних органів Польщі.

Питання щодо транзиту залізницею з перевантаженням з широкорейкових вагонів (для колії 1520 мм) до узкорельсових (для колій 1435 мм) поки залишається відкритим. Як очікується, подробиці щодо процедури будуть доведені учасникам ринку завтра на Координаційній раді при Мінагро, яка призначена на 10:30 ранку.

Заборона щодо імпорту агропродукції відповідно до списку із додатка до розпорядження міністра розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буди від 15 квітня 2023 року не скасована. 

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!