Торгівля пшеницею з Європою буде вимагати підготовки партій за якістю

Джерело:  Elevatorist.com
ЕС

Європейський виробник не квапиться з реалізацією власної пшениці, що дає певну фору для українського виробника і можливість знайти місце для своєї пшениці на міжнародному ринку.

Про це пишуть в своєму ТГ-каналі Spike Brokers.

Попит готовий платити за європейську пшеницю ~370€ FOB порти Польщі проти обмеженої пропозиції.

«Українську пшеницю продовжують дисконтувати через фактор логістичної невизначеності та конкуренції з європейським зерном. Торгівля пшеницею в Європу буде вимагати уважного сортування та підготовки партій за якістю! Важко знайти «мультикласові» контракти (коли угода передбачає поставку всіх класів пшениці), а, отже, потрібно бути впевненим, яку якість відправляєш»,  зазначають аналітики.

Індикативний попит в наступних напрямках (ціна за 12,5%/11,5%/10% білок):

  • DAP Латвія лип-серп ~345/335/300€
  • DAP Литва лип-серп ~350/340/300€
  • DAP Польща лип-серп ~345/335/300€
  • DAP Німеччина лип-серп ~370/360/No€

А ось ячмінь найбільше позбавлений купівельної ліквідності. Ринок характерний шаленим діапазоном між мінімальною та максимальною ринковою ціною.

Щодо ячменю спостерігається найбільший дисконт ціни в логістичному ланцюжку від базису CIF до CPT Рені. Так, ціна ячменю з доставкою до CIF Константа, Румунія озвучується покупцями на рівні 295-300€. У той же час, покупці в порту Рені бачать можливим купівлю ячменю на рівнях 140-150€ за тонну.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!