Топове місце на світовому олійному ринку Україна може зайняти, повернувши мита, – Олександр Головін

Джерело:  Latifundist.com
Україна

Комерційний директор компанії «Кернел» по Україні Олександр Головін вважає, що Україна має повернути систему мит, щоб зайняти одне з головних місць на світовому олійному ринку. Про це він розповів в інтерв’ю Latifundist.com.

За словами експерта, якщо Україна сконцентрується на експорті кінцевої аграрної продукції, а не сировини, це має уберегти її від несплати податків та «сірого» експорту. Олександр Головін зазначив, що в цьому році очікує потужного урожаю соняшника, близького до минулорічного.

Фахівець додав, що аграрії можуть змінити свій сівообіг, але у них немає причин зменшувати посівні площі під соняшником. За його словами, «українське чорне золото» залишається прибутковим та ліквідним товаром.

На мою думку, повернення мит – це вкрай вдале рішення. Достатньо згадати, якою була наша олійна галузь на початку 2000-х. Саме високе мито забезпечило розвиток галузі та потік інвестицій у переробку, і саме завдяки цьому Україна зайняла своє по праву топове місце на світовому олійному ринку. Рухатись необхідно в напрямку нарощування експорту кінцевої агропродукції, а не сировини. Це, до речі, один зі шляхів мінімізації потенційних державних ризиків» – зазначив Олександр Головін.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!