Терміново потрібно $115 млн на підтримку українського АПК – ФАО

Джерело:  AgroPortal.ua

Для запобігання подальшому погіршенню ситуації щодо відсутності продовольчої безпеки та порушення ланцюжків постачання продовольства в Україні, якнайшвидше необхідно близько $115,4 млн.

Про це йдеться у повідомленні Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО).

«Потрібно терміново надати допомогу українським фермерам у посадці овочів та картоплі протягом цього весняного сезону, а також дати змогу та підтримати фермерів, щоб вони мали можливість вийти на свої поля та врятувати врожай озимої пшениці», — зазначають у ФАО.

У Плані швидкого реагування, відповідно до переглянутого Міжвідомчого Екстреного Звернення, ФАО більш ніж подвоїла свій початковий запит у розмірі $50 млн — для підтримки 376 660 малих та середніх фермерських господарств, або майже одного мільйона людей до грудня 2022 року.

Рейн Паульсен, директор ФАО з надзвичайних ситуацій та стійкості

Оскільки внаслідок війни доступ до продовольства, виробництва та загальна доступність продовольства погіршуються в багатьох частинах України, зусилля зі зміцнення сільськогосподарського виробництва та функціонування ланцюжків постачання харчових продуктів будуть мати вирішальне значення для запобігання продовольчої кризи у 2022 і 2023 рр.

Безпосереднє занепокоєння ФАО полягає в тому, щоб підтримати поточний сезон весняних посівів і запобігти зриву майбутнього збирання озимих культур, що зазвичай відбувається в червні-липні, що може серйозно загрожувати продовольчій безпеці країни. Сільське господарство залежить від сезонів. Не варто гаяти час, щоб підготуватися до майбутнього осіннього сезону.

Наслідки війни вимагають масштабного розширення діяльності та технічної підтримки ФАО по всій країні.

«ФАО необхідно забезпечити збирання врожаю та надання інших ресурсів у найближчій та середньостроковій перспективі. Надання насіння овочів та інших сільськогосподарських культур, а також грошової допомоги у найближчій перспективі забезпечить дотримання сезонних термінів виробництва продуктів харчування», — зазначається у повідомленні.

Підтримка тваринників буде здійснюватись через розподіл дрібної худоби, ветеринарного приладдя та кормів, що дозволить вразливим домогосподарствам виробляти молоко, м’ясо та яйця для задоволення зростаючого попиту на місцях.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!